https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиРаботниците, загинали в Хамбург, са били албанци с фалшиви български паспорти

Работниците, загинали в Хамбург, са били албанци с фалшиви български паспорти

Четиримата албанци, които загинаха при срутването на скеле в Хамбург, и пети албанец, който е в кома, са работили в Германия с фалшиви български паспорти, съобщава албанската медия „Шчиптаря“. Според медията това е довело до трудностите при идентифицирането им, пише БТА.

Те са били регистрирани с български документи от работодателя си, който е косовски албанец и при когото са работели незаконно. След инцидента работодателят е изчезнал, отбелязва още „Шчиптаря“.

Загиналите са на възраст между 31 и 35 години и са албански граждани от Елбасан, Дибра (Дебър) и Кукъс. Първоначално изпод руините бяха извадени три тела, а снощи е било извадено и тялото на четвъртия загинал.

Албанецът, който е в кома, е на 33 години и е от северната албанска община Мат.

Припомняме, че скелето, където са работели албанските строители, е рухнало на 30 октомври сутринта върху асансьорна шахта. Смята се, че под руините има още жертви. Дейностите по изваждането на телата им продължава.

ДПА предаде на 30 октомври, че четиримата строителни работници са българи, но българското посолство в Берлин поясни по-късно, че няма постъпила информация за пострадали наши сънародници при инцидента.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X