https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Над 174 000 бюлетини за изборите в Русенско ще бъдат доставени днес...

Над 174 000 бюлетини за изборите в Русенско ще бъдат доставени днес в областната управа

Днес след 15.30 часа се очаква в Русе да пристигнат малко над 174 000 бюлетини за предстоящия балотаж тази неделя за кметове на общини и кметства в региона. Те ще бъдат доставени при засилени мерки за сигурност и посрещнати на място от представители на ръководството на Областната администрация и Общинските избирателни комисии /ОИК/ от региона.

Създадена е организация веднага след разтоварването бюлетините да бъдат предоставени на общините от региона. Сигурността на бюлетините и изборните книжа ще бъде обезпечена с постоянна полицейска охрана. Избори тази неделя ще има в седем от осемте общини в областта.

В четири от тях изборите ще бъдат само за кметове на кметства, а в Русе, Борово и Две могили на втори тур отиват и кандидатите за кметове на общини. Най-малко бюлетини са предвидени за община Иваново. Там избори ще се проведат единствено в село Мечка, а бюлетините за имащите право на глас са 500. Единствено в никое от населените места в община Ценово няма да се проведат избори. Там кметът на общината и кметовете на останалите 7 кметства бяха избрани още на първи тур.

Изборите тази неделя в секциите с над 300 избиратели, както е планирано до момента, ще се проведат както на хартия, така и чрез машини за електронно гласуване. Начинът за гласуване зависи от желанието на избирателя. Само хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души. В подвижните секции ще се гласува също с хартиени бюлетини. На практика бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват напълно вота във всички секции. Осигурените бюлетини са напълно достатъчни за безпроблемното протичане на вота на 5 ноември.

Всички материали ще бъдат разпределени по секциите утре от съответните общини. Председателите на комисиите следва сутринта в деня за размисъл да получат първо книжата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X