https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНад 200 сигнала за произшествия заради бурите, няма данни за пострадали хора

Над 200 сигнала за произшествия заради бурите, няма данни за пострадали хора

На над 200 сигнала за произшествия са реагирали служителите на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“. Силният вятър и интензивните валежи са нанесли най-сериозни щети на територията на областите Смолян, Търговище, Разград и Силистра. Към 17 часа 280 пожарникари и спасители, с 97 единици техника, участват в отстраняването на паднали покриви, стълбове и дървета.

Няма данни за пострадали хора.

Оранжев код за интензивни валежи и силен вятър е в сила за страната. Очакват се повишения на речните нива, предупреждават от Министерство на околната среда и водите.

Частично бедствено положение е обявено в община Девня, Варненска област. В цялата община няма ток ,има паднали ламарини от покриви, отстраняват се паднали дървета от пътя.

Жена е пострадала, след като дърво е паднало и я е наранило на паркинга в градската градина в Шумен. По първоначална информация жената е с фрактури, откарана е в областната болница.

Силна буря отнесе покривите на близо сто къщи в исперихското село Лъвино. Не се съобщава за пострадали хора. В момента заседава Общинският щаб за защита от бедствия и аварии.

В София от сутринта екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са реагирали на пет сигнала свързани със завирявания в районите “Красна поляна”, “Витоша”, “Кремиковци”.

Аварийните екипи на Столична община са реагирали на сигнали заради лошото време
Продължава възстановяването на електрозахранването в Смолян след разразилата се буря днес. Има скъсани електропроводи и повредени покриви и на територията на община Баните. Дежурни екипи работят по отстраняване на авариите.

В селата Житница и Дуванлии в община Калояново също е прекъснато електроподаването.

В Пловдив са получени 7 сигнала за паднали дървета. Дървета са паднали върху пътни платна в селата Бегунци, Нареченски бани и в района на Карлово.

От преминал над с. Долец, община Дулово смерч, има изпопадали дървета и електрически стълбове, скъсани жици и отнесени покриви на къщи, съобщи областният управител на Силистра Минчо Йорданов. От метеорологичната обсерватория заявиха, че скоростта на вятъра е надвишавала 20 метра в секунда. Предстои заседание на кризисния щаб за обявяване на частично бедствено положение. Скоростта на вятъра е била над 20 м в секунда, информират от метеорологичната обсерватория в Силистра.

Има данни и за градушки. По места – с големина на грахово зърно.

Бурни ветрове събориха дървета и клони и затрудниха движението по пътищата в област Стара Загора.

Във Велико Търново са наводнени кръговите кръстовища около областната болница.

Наводнени участъци имаше в няколко квартала на Перник.

Проливен дъжд, придружен с бурен вятър и гръмотевици остави без ток 10 села в община Тунджа. Екипи отстраняват авариите по мрежата. В Ямбол са подадени десетки сигнали за паднали дървета и клони, които в момента се разчистват.

Временно е затворен пътят между стралджанските села Воденичане и Иречеково, заради паднало на платното дърво. Няма подадени сигнали за наводнени жилищни сгради и стопански постройки, предаде кореспондентът ни Даниела Костова.

Сливен бе връхлетян от буря с пулсиращ вятър от над 100 км/ч, а падналият „залпово“ дъжд е 12 литра на квадратен метър до 14.00 часа, сочат данните на метеорологичната обсерватория в града, цитирана от община Сливен. Счупени клони и наводнени пътни участъци в ниските места затрудниха автомобилния трафик.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X