https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиВ Русе спират от движение автомобили заради силен шум

В Русе спират от движение автомобили заради силен шум

Само за няколко часа шест коли са останали без регистрационни табели, а на шофьорите им са съставени актове по Закона за движение по пътищата, стана ясно след съвместна акция на областната дирекция на МВР и регионалната здравна инспекция.

Хората, които живеят до ключови булеварди в Русе, са подложени на постоянен тормоз от форсиращи двигатели и автомобилни гонки. Севдалина Димитрова е майка на три момчета, като най-малкото е на 10 месеца. Често ѝ се налага да успокоява децата си заради силния шум от преминаващите коли.

Според експерти по-високият шум на автомобилите се дължи на нерегламентирани изменения в изпускателните уредби на превозните средства.

“Обикновено това го правят младите хора понеже звукът, който се чува вътре в автомобила им повдига адреналина. Когато се направят тези интервенции, освен шума, те премахват в повечето случаи и системите за екология, тоест каталитичните конвектори и филтрите за твърди частици и от там е вредата за околната среда”, заяви пред БНТ Ангел Калчев, автомонтьор.

Хората не вярват, че по-високите глоби ще решат проблема. Те настояват за по-строг контрол при годишните технически прегледи на автомобилите.

По време на специализираната полицейска акция в Русе са проверени 56 автомобила. Спират се от движение до отстраняване на проблема само тези, при които е установен шум от двигателите над допустимите норми за градска среда.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X