https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСвинекомплекс Голямо Враново ще покаже деликатесите си на 30-ата „Месомания“

Свинекомплекс Голямо Враново ще покаже деликатесите си на 30-ата „Месомания“

Свинекомплекс Голямо Враново ще покаже деликатесите си на 30-ата „Месомания“, която отваря врати от 8 до 11 ноември на 1800 кв. м изложбени площи в „Интер Експо Център“-София. Най-голямата международна специализирана изложба за месо и месни продукти в България бъде разположена в зали 1 и 2 и ще бъде под мотото “30 години традиция със собствено лице“.

Свинекомплекс Голямо Враново е подготвил специални изненади за всички, които посетят щанда му. Ще бъдат давани и консултации от екипа. Ще бъдат показани висококачествените продукти от свинско месо, като на място ще могат да се дегустират някои от специалитетите.

На „Месомания“ българските производители от цялата страна ще представят традиционните и новите си продукти наред с представителите на световните марки и международните участници. Изложението ще привлече огромна публика – от дистрибутори, търговци и представители на големите търговски вериги, до ресторантьори, шеф-готвачи, кулинари и всички малки и големи любители на колбаси, луканки и месни деликатеси, диетични и здравословни месни и алтернативни продукти.

В деня на откриването на специална церемония ще бъдат наградени в различни категории фирмите с най-много участия в изложението, с най-голяма заета площ на тазгодишния форум, за участие в „Дни на българското месо“ и др. Ще бъде отличена и фирма, участвала в първото национално изложение за месни произведения през 1994 г. в НДК.

На щандовете на производителите ще бъдат показани българските традиционни месни продукти, защитени в ЕС като наименования за произход, защитени географски указания и храни с традиционно специфичен характер. Малцина знаят, че със своите седем месни продукта, България е втора в ЕС по брой регистрации на храни с традиционно специфичен характер в европейския регистър. Специално място заемат продуктите с ниско съдържание на мазнини и сол, подходящи за вкусната здравословна диета и за консумация от деца, както и иновативни безмесни алтернативи.

„Месомания 2023“ се организира от Асоциацията на на месопреработвателите в България и се провежда с подкрепата на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X