https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПодготвен е и последния участък с колчета по пътя Русе-Бяла

Подготвен е и последния участък с колчета по пътя Русе-Бяла

Подготвен е и последният участък от пътя Русе-Бяла, по който ще бъдат монтирани колчета. Той се намира на Беленския баир на платното с три ленти. Вече е очертана червената разделителна линия и с монтирането на ограничителите ще се приключат четирите отсечки, в които се предвижда такава мярка срещу неправилно изпреварване.

За съжаление се оказва, че на места новите колчета вече са изпотрошени от недобросъвестни водачи.

Някои от съборените ограничители все още стоят на пътя, като нито са премахнати, нито възстановени. Този въпрос бе поставен и на последното заседание, свикано от областния управител на Русе, свързано със зимната подготовка.

Предстои да се изясни как ще се поддържат и почистват пътищата през зимата в участъците, където има поставени колчета – дали ще бъдат демонтирани или ще остава ивица сняг около тях. Потрошените колчета ще се възстановят, за което трябва да се осигурят средства от АПИ в частта за поддръжка на пътната мрежа.

Шофьори пък поставят въпроса дали ограничителите не се явяват препятствие на пътя и не трябва ли да бъдат сигнализирани по някакъв начин, за да знаят водачи, че навлизат в такъв пътен участък.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X