https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаГеорги Ганев: Параметрите в бюджета ще трябва да се попреизчислят

Георги Ганев: Параметрите в бюджета ще трябва да се попреизчислят

След тежките критики, които (не)коалиционните партньори от ГЕРБ и ДПС отправиха към предлагания от финансовия министър Асен Василев бюджет, за корекции вече говорят и хора от формацията, която излъчи кабинета – “Продължаваме промяната-Демократична България”.

В ефира на “Тази сутрин” по bTV депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев призна, че е запознал само “с основните параметри на бюджета”, тъй като е доста голям, а и “предстои доуточняване на някои параметри в зависимост кои от данъчните предложения, които предварително бяха внесени в НС ще бъдат приети и кои няма да са във вида, в който са”.

Параметрите ще трябва да се попреизчислят, но основните пилони на бюджета са ясни”, каза той. Депутатът обаче подчерта, че няма проблем да подкрепи бюджета и така, както изглежда в момента. 

“Със стандартната уговорка – двама икономисти, 5 мнения. Аз може би някои неща бих направил различно, ако аз готвех бюджета” , вметна обаче депутатът, който е от квотата на “Да, България”. Ганев обясни, че не би бил толкова щедър, а по-скоро стиснат относно увеличението на заплатите на служителите в държавния сектор.

Според него прогнозата за пенсиите е те да се вдигнат по швейцарското правило , с около 12-15%.

“Майчинските автоматично се увеличават с много други разходи, най-вероятно ще се повишат тези средства”, лаконичен бе той, но изрази недоволството си от неуспешната идеята майчинството през втората година да се вдигне.

Според него това не е справедливо, защото втората година от майчинството ще се получават повече пари от първата, ако майката се е осигурявала на минимална заплата преди да роди. Трябва да се създават стимули тя да е върне на работа, смята Ганев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X