https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСарафов привиква прокурора, пуснал с "подписка" шофьорът от катастрофата с Ферарио Спасов

Сарафов привиква прокурора, пуснал с “подписка” шофьорът от катастрофата с Ферарио Спасов

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е извикал днес за обяснение прокурора от Велико Търново – Йордан Кожухаров. Магистратът пусна с мярка за неотклонение “подписка” шофьорът, причинил тежката катастрофа, при която в събота вечерта загина футболния треньор Ферарио Спасов, предаде БНТ.

По информация на БНТ се очаква на Кожухаров да бъде назначена проверка. Възможно е още днес разследването да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор. 24-годишният шофьор първоначално беше задържан за 24 часа, но след това освободен с мярка подписка, тъй като прокуратурата не е намерила основания да поиска удължаване на ареста или друга мярка. Младият мъж имал едва 16 месеца стаж зад волана. Според очевидци, е карал с над 150 км/час по мокрия асфалт.

А в Община Плевен днес е Ден на траур, в памет на тримата загинали при тежката катастрофа на пътя Плевен – Ловеч, която също стана в събота. При инцидента, на пътя Плевен – Ловеч живота си загубиха президентът и треньор на Волейболен клуб “Олимпиец” – Стефка Великова и двама състезатели от мъжкия отбор на клуба – Калоян Минков и Симеон Симеонов. Всички волейболни мачове в страната ще започват с минута мълчание.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X