https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаТошко Йорданов ще бъде разпитан заради заплахите срещу Йоловски

Тошко Йорданов ще бъде разпитан заради заплахите срещу Йоловски

Депутатът от “Има такъв народ” Тошко Йорданов ще бъде разпитан по казуса с отправените заплахи срещу министъра на електронното управление Александър Йоловски за обществени поръчки.

От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство за престъпление по служба срещу длъжностно лице от Министерството на електронното управление, в хода на което се разследва и упражняван ли е натиск към длъжностни лица.

От държавното обвинение обясниха, че на министър Йоловски е назначена охрана заради събраните данни и казаното от него, по отношение на отправяни му заплахи.

Два дни преди първия тур на местните избори, председателите на парламентарните групи на ГЕРБ Десислава Атанасова и на “Има такъв народ” Тошко Йорданов заявиха, че Йоловски e съобщил за оказан му натиск от Кирил Петков и от депутата от “Демократична България” Божидар Божанов. Стана ясно и, че министърът на електронното управление и семейството му са с охрана.

По-късно съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отрече да е оказвал натиск върху министъра на електронното управление Александър Йоловски за обществени поръчки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X