https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниМинистър Вътев ще открие изложението “Дунавски овощари”в Русе

Министър Вътев ще открие изложението “Дунавски овощари”в Русе

Утре, 18 ноември, от 12.00 ч. министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще открие специализираното изложение „Дунавски овощари“ 2023г. в спортната зала ОЗК Арена Русе. Производители от района ще изложат на щандове продукция от плодове и зеленчуци, мед, ядки вино и други хранителни продукти. Инициативата има за цел да подкрепи родното производство.

В събитието е предвидена и конферентна част, в която експерти от Министерството на земеделието и храните и Националната служба за съвети в земеделието ще отговарят на поставени въпроси от земеделски производители.

На изложението ще присъства и областният управител Данаил Ковачев. Припомняме, че към Областната администрация вече повече от 12 години функционира съвместна българо-румънска земеделска работна група, чиято цел е да насърчава партньорството между земеделци и животновъди от двете страни на река Дунав.

Тя бе създадена по предложение на изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. Форумът се утвърди като един от най-ефективните инструменти за създаване на нови контакти между фермерите, както и за обмяна на добри практики на регионално и национално ниво.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X