https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаАсен Василев: Няма причина бензинът да поскъпне

Асен Василев: Няма причина бензинът да поскъпне

Министърът на финансите Асен Василев заяви, че по време на срещата с ГЕРБ-СДС и ДПС в петък са се разбрали да бъдат направени корекции единствено в капиталовата програма, записана в проектобюджета за догодина.

Пред журналисти в Благоевград Василев уточни, че вместо предвидените 12 млрд. лева, са се разбрали капиталовите разходи да са 10 млрд. лева или с 25 % повече спрямо тазгодишните.

“Това, което виждаме е, че за момента 8-те милиарда не се изпълняват, така че да се намали от 12 на 10 млрд. лв. , което все пак е увеличение, не би създало драматични проблеми”, добави финансовият министър.

За образование се запазват 125% увеличение на учителските заплати, увеличени са парите за наука и висше образование, в културата също има ръст.

Асен Василев заяви още, че няма причина да се очаква бензинът да поскъпне.

“Още преди месец и половина бе приет законът за намаляване поетапно употребата на руски петрол. Забранява се износът на база руски петрол от 1 януари, но ако има неруски, могат да си изнасят продуктите. Не би следвало това да се отрази на българския пазар”, аргументира се той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X