https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиВзрив на кола на мост между САЩ и Канада взе две жертви

Взрив на кола на мост между САЩ и Канада взе две жертви

ФБР разследва експлозия на автомобил на граничния пункт Rainbow Bridge между САЩ и Канада, пише NBC News. Според информация на Fox News става въпрос за опит за терористична атака, при която са загинали двама души, а граничен служител е ранен.

Превозното средство се е движило с висока скорост, когато се е ударило в пропусквателния пункт, запалило се е и се е взривило. При първоначалното претърсване не е намерено вторично взривно вещество или устройство, заявиха служители на органите на реда и отбелязаха, че това е предварителна информация.

„Мостът Rainbow Bridge, който свързва САЩ и Канада край Ниагарския водопад, е затворен и от двете страни заради катастрофа”, пък съобщава NITTEC. Мостът се намира над дефилето на река Ниагара. Той свързва градовете Ниагара Фолс, Ню Йорк, САЩ (на изток), и Ниагара Фолс, Онтарио, Канада (на запад).

​Според говорител на кметството на Ниагара Фолс автомобил е опитвал да влезе от американската страна на границата. След инцидента всички четири гранични пункта между САЩ и Канада в западната част на щата Ню Йорк са затворени.

ФБР координира действията си с местните, щатските и федералните правоприлагащи органи в рамките на продължаващо разследване, се казва в изявление в X (Twitter).

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X