https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниДамски сдружения в Русе започват кампания срещу домашното насилие

Дамски сдружения в Русе започват кампания срещу домашното насилие

Три организации в Русе, чиято дейност е свързана пряко с подкрепата на жени, жертви на насилие – Сдружение „Център Динамика“, Зонта Интернешънъл – Русе и Сороптимист Интернешънъл – Русе, в партньорство с Областна администрация – Русе, Окръжен съд – Русе, ОД на МВР – Русе и Голдън Феми Филм Фестивал, се обединяват за повече гласност и ефективна превенция срещу домашното насилие и слагат началото на кампания „ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ НА ФОКУС – ДА КАЖЕМ НЕ НА СТРАХА“.

Тя  се провежда в рамките на обявените в световен мащаб 16 дни на активност срещу насилието, основано на пола (25.11. – 10.12. 2023)

Кампанията е подкрепена от Русенския университет „Ангел Кънчев“, Българския младежки червен кръст – Русе, Детската театрална школа „Патиланци“, доброволци и граждани.

По време на кампанията ще се проведат следните дейности:

  • 25.11.2023 г. от 11.30 ч. до 13,00 ч. на площад „Свобода“ (пред Съдебната палата) – откриване на кампанията в гр. Русе, разпространение на информационни материали „Разчетете знаците на една токсична връзка, за да избегнете домашно насилие“ и пърформанс с участието на Детска театрална школа „Патиланци“ и доброволци. При неподходящи климатични условия събитието ще се проведе в Русенския университет, зала „Сименс“, 2Г.204 (втори корпус на РУ).
  • 29.11.2023 г. от 17.30 ч. в Зала 1 на Областна администрация – кръгла маса на тема „Домашното насилие на фокус – да кажем НЕ на страха“ с участието на представители на Окръжен съд – Русе, Окръжна прокуратура – Русе, ОД на МВР – Русе, Адвокатска колегия – Русе и отделение по Съдебна медицина към УМБАЛ „Канев“. Дискусия. Представяне на късометражния филм „Смешния съд“ с Николай Урумов. Филмът повдига болезнения и актуален проблем, свързан с насилието над жените и децата.
  • 07.12.2023 г. от 18.30 ч. – онлайн среща с Мариела Георгиева – бивш полицай и писател, автор на „Лицата на неродените пеперуди“. Книгата описва реални случаи от дългогодишната й практика като полицай в САЩ и разказва за болката и травмите върху психиката на жени и деца, преживяли домашно насилие.
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X