https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВасилев: Очаква се увеличение на доходите и пенсиите с около 11%

Василев: Очаква се увеличение на доходите и пенсиите с около 11%

Асен Василев представи параметрите на проектобюджета за 2024 г.

Предвидено е продължаване на програмата за детските градини. С 27% е увеличена месечната помощ за отглеждане на деца с увреждания. Осигурени са средства за инвитро процедурите, както и ваксинопрофилактиките.

Осигурени са 12 млн. за родителите на децата, които нямат в места в детски ясли и градини.

По думите му за първи път България е в първата петица на Европа по раждаемост, след като политиките, залегнали през 2022 г., дават резултати.

Очаква се увеличение на доходите и пенсиите с около 11%, заяви финансовият министър. “За да може да се вдигнат доходите, трябва да вдигнем капитала, с който работим – машини, пътища, инфраструктура. В бюджета е заложена инвестиционна програма, така че да е изнесена в приложение, така че да са ясни всички инвестиционни проекти – колко пари за коя магистрала, за апаратура в болниците”, заяви министърът.

“Бюджетът включва фонд от 1 млрд. за общински проекти на същия принцип. Има лимити в зависимост от размера на бюджета. В рамките на тези лимити всеки кмет определя кои са ключови проекти, без намеса от централното правителство. Ако някой кмет е решил ВиК проекти да се правят, ще се правят ВиК проекти, ако някой кмет е решил да се правят спортни зали, ще се правят спортни зали”, даде пример Василев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X