https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиАвтобус с деца е в снежен капан край Разград

Автобус с деца е в снежен капан край Разград

„На 3 километра от изхода на Разград в посока Търговище има колона от блокирани автомобили. Има и автобус с деца“, каза пред bTV комисар Емилиян Станев, директор на пожарната в Бургас.

„В 03:50 часа е постъпила информация за произшествието. Правят се опити за освобождаване на пътя. Има два закъсали снегорина, а друг се опитва да почисти пътя. Пострадалите се извозват с верижна техника и са настанявани на безопасно място. Двама румънски граждани са в пожарната в Разград“, добави той.

„Доколкото ми е известно, колите са тръгнали след снегорина, като се е образувала колона. Снегоринът закъсва, а те остават в капан. В момента текат спасителни дейности. Достигнали сме до децата“, допълни Станев.

В Разградско зимната обстановка остава усложнена. Затворени за движение са все още всички пътища в областта. Сутринта е получен сигнал за закъсал тежкотоварен автомобил край Цар Калоян. Към момента на терен работят над 20 снегопочистващи машини.

Населените места в седемте общини в областта без електричество са още много. Екипите на електроразпределителното дружество работят и поетапно отстраняват авариите.

Днес е неучебен ден за училищата в седемте общини в областта. Заради обявеното бедствено положение там е възможно да не се учи и във вторник, но това ще се реши на заседанията на съответните кризисни щабове, уточниха от Регионалното управление на образованието, предаде БТА.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X