https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: НЗОК няма да остане без бюджет

Борисов: НЗОК няма да остане без бюджет

“Нищо не бламираме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме се в комисия, за да можем да питаме в зала за новите клиничните пътеки, нови болници, новите дейности, както и за обществените поръчки. На премиера Денков мога да му кажа, че управлението на София бе такова през последните дни, че то застрашава общественото здраве”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС.

“Всеки да си поеме отговорност за авантюрите”, каза той на въпрос дали президентът има право да си наложи вето или не на бюджета.

“Асен Василев в последната седмица направи много корекции на бюджета с нашите експерти и това е в правилната посока. Мисля, че бюджетът ще бъде подкрепен. В тази некоалиция имаме ясна уговорка важните теми да се обсъждат и след това да се вкарват. Има земи, които не могат да се използват за нищо, но плодородните земи, които са ни толкова важни – не могат да се разпродават”, отсече Борисов.

Попитан дали от ГЕРБ смятат, че Денков не се справя като премиер, както казва Делян Пеевски, той заяви: Оставете тези момчета да се оправят.

“Отговарям за ГЕРБ, другите партии отговарят за себе си. Чул съм от Пеевски, че те не искат министри в тази сглобка”, каза той. По думите му Парламентът трябва да прави закони.

“Тази седмица и другата трябва да сме много монолитни, за да прием бюджета и Конституцията”, заяви Борисов.

Той разкри, че е възложил на ГЕРБ да направят проект, ако заради атмосферни условия нямаме ток или вода – дружествата или да връщат пари или да бъдат санкционирани.

“Падналите дървета в София и заледените тротоари са промяната в София. 20 см сняг не са апокалипсис. Не е трудно с резачката да минеш и после да се вдигнат дърветата”, обясни лидерът на ГЕРБ.

На въпрос защо все още няма коалиционно споразумение и дали то се пише, Борисов заяви: пише се бавно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X