https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБюджетната комисия одобри купуването на нов патрулен кораб за армията

Бюджетната комисия одобри купуването на нов патрулен кораб за армията

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси в парламента единодушно приеха промените в Актуализиран проект за инвестиционен разход “Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС”.

Станимир Георгиев, заместник-министър на отбраната каза, че през месец ноември 2020 г. Българското военно министрество и германската компания “NVL B.V & Со. KG“ са подписали договор за проектиране и построяване на два многофункционални модулни патрулни кораби. “В него е предвидено корабите да бъдат оборудвани със системи за тактически обмен на картина на обстановката на морето в реално време Link – 11 с възможност за надграждане на Link – 12 и Link-16 Block Upgrade 1 (BU 1)”, каза той и уточни, че в края на 2022 г. е получено писмо, че поради обстоятелства като войната се изисква замяна на заложените в договора системи Link. Георгиев каза, че при създалата се ситуацията цената ще достигне до 995 млн.лв.

Според Георгиев корабите в момента се строят според графика по договора и няма никакво закъснение. Първият вече е спуснат на вода и вече се достроява. Вторият кораб ще бъде спуснат във вода през 2024г. Няма никакви закъснения по графика за изпълнение”, увери Георгиев.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X