https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРЗИ-Русе с кампания срещу СПИН

РЗИ-Русе с кампания срещу СПИН

РЗИ- Русе продължава да информира обществото, да повишава отговорността към индивидуалното и обществено здраве, и безопасните сексуални контакти.

На 1 декември 2023 г. КАБКИС – Русе ще има изнесена акция в МОЛ – Русе, съвместно с БМЧК, за доброволно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН от 16.00 до 18.00 часа.

Кабинетът за анонимно и безплатно консултиране и изследване (КАБКИС) в РЗИ – Русе се намира на бул. „Придунавски“ №68 и работи всеки делничен ден от 9 до 15:00 часа. В КАБКИС се извършват също и изследвания за хепатит и сифилис, като откритите инфектирани лица се насочват за лечение в съответните специализирани кабинети.

В периода на кампанията ще бъдат проведени образователни лекции на тема: ,,СПИН, СПИ и съвременна контрацепция” сред ученици в русенски училища; разпространение на здравно-образователни материали, презервативи и др.

В много русенски училища Световният ден за борба със СПИН ще бъде отбелязан чрез изработване и поставяне на тематични табла, кътове, собствени рисунки, ученически презентации и др.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X