https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТагарев: Това е поредна нервна реакция от страна на Захарова

Тагарев: Това е поредна нервна реакция от страна на Захарова

“Българското правителство, в частно Външно министерство, действаше принципно. Издаде разрешение за Сергей Лавров, но не и за други лица, обект на санкции”, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев относно визитата на руския външен министър в Скопие в предаването “Здравей, България”.

“Когато е станало ясно, че има и други лица на борда не е разрешено преминаването. Какви санкции може да ни наложи Русия – не мога да си представя. Тъй като няма политически представител, който да ходи в Русия. Това е поредна нервна реакция от страна на Захарова”, посочи още Тагарев.

По думите му решенията за прелитане или не са национални и се вземат в съответствие с режимите, от които сме част.

“Нашият кабинет и поддръжка на част от народните представители следва плана за повишаване на разходите за отбрана. Следващата година ще достигнем 2% БВП разходи за отбрана. Румъния вече отиде на 2.5%, Балтийските страни дори и повече, а Полша задминава 4%”, отбеляза министърът на отбраната.

Тагарев уточни, че с тези 2% от БВП за отбрана ще започне модернизирането на съществена част от армията.

Министърът посочи още, че очакваме ратифицирането на договора за машините “Страйкър” и допълни, че в програмата за инвестиции приета от МС се поставя приоритет върху 3D радарите, противовъздушната и противоракетната отбранителна система. Той уточни, че към момента разполагаме със стари съветски радари.

На въпрос за самолетите МиГ-29 Тагарев отговори: “Трудна е поддръжката МиГ-29. Докато не станем готови да изпълняваме функциите по air policing с F-16, ще разчитаме на МиГ-29”.

“Дроновете са най-различни видове. Ако погледнем Украйна има поне 100 вида, които се изпозлват. Ние ще купуваме от всички видове”, категоричен бе Тагарев. Относно иранските дронове той заяви: “Виждаме, че могат да правят поразии. Тези които ударят нанасят щети в Украйна”.

По отношение на заплахите към него, Тагарев заяви: “Знам, че делото е стартирано. Записан съм като свидетел. Това са директни заплахи, не са единствените обиди, които получавам. Изслушайте стенограма от НС да видите какви обиди се отправят към мен. За съжаление това е ежедневие”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X