https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДСБ също подкрепи правителството: "Няма разумна политическа алтернатива"

ДСБ също подкрепи правителството: “Няма разумна политическа алтернатива”

Изпълнителният съвет на “Демократи за силна България” (ДСБ) категорично заявява своята трайна подкрепа за кабинета “Денков – Габриел”, определяйки го като избор без разумна политическа алтернатива. Същото вчера направиха и “Да, България”, партньори на ДСБ в коалицията “Демократична България”.

ДСБ заявяват, че са заели държавническа позиция за създаване на стабилна централна власт чрез настоящото правителство за постигане на съдебна реформа, влизане в Шенгенското пространство и еврозоната. Ключови за партията са и реформите за ускорено икономическо развитие и достигане на средноевропейски стандарт на живот.

“Именно затова участваме в мнозинството в Народното събрание, но оценката ни за управленските практики на ГЕРБ и ДПС през последните 14 години остава непроменена”, пишат от ДСБ.

Бойко Борисов нарече управленската сглобка “паянтова”, но застава зад кабинета
Според партията претенциите на ДПС за влияние върху управляващото мнозинство се дължат “изцяло на договорката между ГЕРБ и ДПС, която беше особено видима и на местните избори”.

ДСБ потвърждава начертания план пред правителството и след ротацията в кабинета Денков-Габриел да се продължи политиката на твърда подкрепа на сегашните приоритети на правителството.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X