https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаКостадинов: Трябва да предоговорим условията за членство и самото функциониране на ЕС

Костадинов: Трябва да предоговорим условията за членство и самото функциониране на ЕС

“Трябва да предоговорим условията за членство и самото функциониране на ЕС, иначе бъдещето му е обречено от референдуми за напускане на Съюза”, написа лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във фейсбук страницата си във връзка с участието си вчера в обща среща във Флоренция на председателите на партиите от „Идентичност и демокрация“.

Той посочва, че е бил там по покана на Матео Салвини, вицепремиер на Италия и председател на Лига, четвъртата политическа сила в страната.

„Изнесох първата реч на събитието, в която отбелязах, че в момента Европейският съюз е най-голямата заплаха за европейската цивилизация и че трябва задължително да предоговорим условията за членство и самото му функциониране. В противен случай бъдещето му е обречено да се превърне в поредица от референдуми за напускане на съюза“, пише Костадинов.

Гласът на „Възраждане“ в Европа става все по-силен, коментира лидерът на партията. Ще наложим качествено нов модел на взаимоотношения – ще работим със съюзници, които ни уважават, а не с господари, които ни презират, и ще пратим позорната представа за българите, като за винаги съгласни с всичко, в миналото”, допълва той.

Крайнодесни партии от Европа проведоха вчера среща в италианския град Флоренция, на която се зарекоха да реформират и придадат нов облик на ЕС след европейските избори догодина, предаде Ройтерс. Партиите обещаха да затегнат подхода на блока по миграционния въпрос и да смекчат климатичните политики, за да защитят работните места и промишлеността.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X