https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиЗеметресение разлюля Турция, усетенo е и в България

Земетресение разлюля Турция, усетенo е и в България

Земетресение с магнитуд от 5,1 беше регистрирано тази сутрин в района на Истанбул. Трусът е станал в В 10:42 ч. (9:52 ч. българско време) и е бил усетен силно в много райони на града, главно по крайбрежието на Мраморно море, а също в градовете Бурса, Коджаели, Ялова.

От обсерваторията Кандилли в Истанбул съобщиха, че епицентърът на земетресението е бил в залива Гемлик в Мраморно море, а огнището е било на дълбочина от 9 км.
Валията в Истанбул Давут Гюл съобщи, че няма данни за пострадали и разрушения в града.

Малко след това е било регистрирано и второ земетресение, този път със сила 4,5. В много населени места в района на епицентъра, сред които и Истанбул, се е стигнало до уплах сред населението. Сеизмолози от години предупреждават, че мегаполисът може да бъде ударен от изключително силно земетресение, което ще доведе и до огромен брой жертви.

Турските медии пишат, че в рамките на три минути са били регистрирани двете силни земетресения в Мраморно море. Те са били усетени в много провинции, няма данни за загинали. Много хора са излезли от домовете и офисите си от страх и паника.

По данни на БАН земетресението е усетено в Бургас.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X