https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНад 70 деца от Разград и Русе ще се съревновават в състезание...

Над 70 деца от Разград и Русе ще се съревновават в състезание под наслов „Да си умен е модерно“

Повече от 70 деца на възраст между 5 и 12 години ще се съревновават в коледно състезание под наслов „Да си умен е модерно“. Надпреварата, организирана от обучителния център „Амакидс Разград“ ще се проведе на 9 декември в Основно училище „Отец Паисий“ в Разград, съобщи обучителят в центъра Тодорка Захариева.

Децата ще премерят своите знания в пет авторски методики на Академията: ментална аритметика; подготовка за училище; английски език; амаматика; либерика. С помощта на иновативната платформа на Амакидс ще бъдат отличени победителите във всяко едно направление. Критериите за оценка ще са освен верен отговор и бързина при решаване на поставената задача. Специална роля в оценяването на децата ще заемат вече завършили курсисти от школата. По този начин организаторите искат да вдъхновят децата да бъдат последователни в усилията си и да следват принципа за успешност, посочи Захариева.

Тя добави, че по време на състезанието ще бъдат обособени и няколко къта, където ще се подредят изработени от децата абакуси, къщички за птички, сложна геометрична фигура и проект „Къде виждам приложението на английския език“. Те са изработени от курсисти в Академията, заедно с техните родители, част от кампанията на „Да си откраднем време с детето“, която ръководството на Амакидс в Русе и Разград инициира.

Академията за развитие на интелекта Амакидс има представителство в Разград вече четвърта учебна година. Героите от авторската методики Максимус, Луша, Моня, Ками подпомагат процеса в обучение на курсистите. Всяка една методика на Амакидс е съобразена с потребностите на децата, допълвайки необходимостта да надградят учебните си знания и да изградят умения за цял живот. В продължение на четири учебни години, над 570 деца на възраст между 4 и 16 години се включиха в курсовете, посочи Захариева. По думите й за ръководството на Академията и треньорите е удоволствие и нестихваща мотивация да работят за интелектуалното развитие на децата в града. Допълнителна информация за работата на центъра, клипове и снимки може да се намери на фейсбук страницата на Академията.

В интервю за БТА преди време управителят на Академията за обучение „Тиара“ Диляна Станчева посочи, че мисията на Академията е да не спира да развива творческия потенциал на децата, предоставяйки им възможност да усвоят иновативни техники за учене, които са умения за цял живот.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X