https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВалентин Димитров: Политически незрели са инсинуациите, че "Пирогов" фалира

Валентин Димитров: Политически незрели са инсинуациите, че “Пирогов” фалира

“Има две опасности. Едното са инсинуациите, че “Пирогов” е пред фалит. Тези инсинуации за мен са недопустими и политически незрели от устата на министър”, заяви освободеният шеф на “Пирогов” Валентин Димитров на брифинг пред медии.

“Колегите бяха притеснени, че няма да могат да си вземат заплатите заради фалит. Това са хора, които спасяват човешки животи. Това е първата голяма опасност пред нас”, подчерта той.

“Пирогов” е институция, а лекарите са ангели. Всякаква намеса на “Пирогов” в политически борби не е приемлива, защото в болницата се лекуват от най-бедния до най-богатия.”

“Инсинуациите са ясни. За времето, през което аз съм начело на тази болница, дружеството е на печалба. На 27 юни 2020 година постъпих на работа. До 31 октомври т.г. имаме над 1 млн. печалба”, каза той.

Димитров призна, че не чувства никаква вина.

“Преписаните на мен загуби са за минал период от време”, посочи той.

“Тези всички хора с труда си, вдигнаха заработката на “Пирогов” с 10 млн. Когато някой нападне и обижда болницата, обижда тези хора в бели престилки, които спасяват човешки животи. Ние не сме престъпници. Аз съм тук да ръководя процес, не да извършвам престъпления”, подчерта Димитров.

Изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Димитров беше освободен от поста си във вторник от министър Хинков и на негово място беше назначен д-р Константин Димов.

ГЕРБ веднага реагираха и обявиха бойкот на правителството заради смяната на директора. Те поискаха създаването на механизъм за взимане на решения в “сглобката”, а Костадин Ангелов заяви, че одитът за “Пирогов”, станал причина за смяната на ръководството, бил “изсмукан от пръстите си”. Новият директор все още не е вписан официално обаче, тъй като процедурата е спряна от съда.

Междувременно прокуратурата започна проверка въз основа на одитния доклад.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X