https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоД-р Димитров потвърди, че продължава да управлява "Пирогов"

Д-р Димитров потвърди, че продължава да управлява “Пирогов”

Искането на медиците от “Пирогов” за специален статут на болницата е било сред основните въпроси, обсъдени по време на днешната среща със здравния министър, която се проведе в лечебното заведение.

След нея министър Хинков обясни, че все още няма отговор на запитването си до министерския съвет дали е задължен да отмени решението си за освобождаване на директора д-р Валентин Димитров, както му възложи здравната комисия миналия четвъртък.

Д-р Димитров потвърди, че продължава да управлява болницата:

“Нашият задочен конфликт ли да го нарека, или разминаване с проф. Христо Хинков, има оторизирани органи, аз нямам притеснение. Ще изчакам да преминат всички проверки, които са направени извън структурите на Министерството на здравеопазването, или това са АДФИ и Прокуратурата. Ако съм извършил някакво нарушение, съм достоен човек и ще си понеса наказанието за това”.

Здравният министър Хинков посочи след срещата:

“Намираме общи допирни точки и това е “Пирогов”. Трябва да се запази имиджа на “Пирогов”. Напълно подкрепям това, което казва д-р Димитров, че такива смени наистина разтърсват “Пирогов”, но аз за съжаление, нямам друга опция, освен това, което съм направил”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X