https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДенков: Предполагам, че следващата седмица работата на парламента ще се ускори

Денков: Предполагам, че следващата седмица работата на парламента ще се ускори

“Много е важно Народното събрание да продължи да работи. Бюджетът, Конституцията, както и законите, които трябва да бъдат гласувани, са изключително важни теми. Предполагам, че следващата седмица работата на парламента ще се ускори, за да бъде наваксано изгубеното”, коментира от Брюксел премиерът Николай Денков.

Пред журналисти премиерът съобщи, че снощи е провел среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, румънския президент Клаус Йоханис и канцлера на Австрия Карл Нехамер.

“Обяснихме, че за нас сухоземните граници са важни. Направихме едно предложение как би могло да се подходи. Преговорите продължават и ще бъдат до последния ден. Нека да видим каква ще е реакцията на австрийската страна на това, което предложихме”, каза Денков.

Той коментира и решението на Унгария да блокира 50 млрд. евро помощ за Украйна.

“Остана само унгарския премиер да бъде убеден, през януари ще направим извънредна среща, за да се опитаме да вземем и неговото съгласие”, отбеляза министър-председателят.

В отговор на въпрос за пленения край Йемен български кораб “Руен” Николай Денков заяви:

“В момента има институции, които са ангажирани. Обикновено там трябва повече тишина, за да се проведат преговори. Все още има известна неяснота как ще се развият нещата през следващите 1-2 дни. Следим случая, но към момента няма нужда от допълнителни усилия”.

Попитан за думите на руския президент Владимир Путин, че след руско-турските войни цялото черноморско крайбрежие е станало руско, премиерът посочи:

“Ако се върнем няколко години назад, ще видите поредица от изказвания, които издават имперски амбиции. Тези имперски амбиции включват доста от сегашните държави, включително част от държавите от Европейския съюз. Така че, в известен смисъл, нищо ново, но от друга страна трябва да внимаваме с тези изказвания, защото преди това те изглеждаха като изказвания, но след това някои от тях се превърнаха в план за действие. Трябва да внимаваме за следващите действия на Русия и да бъдем подготвени за тях”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X