https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗадържаният за подкуп е шеф на спортна федерация, парите били за провеждане...

Задържаният за подкуп е шеф на спортна федерация, парите били за провеждане на европейско първенство

“Всичко е в процес на установяване. Подкупът е поискан от шеф на спортна федерация с цел да се отпусне 1 милион и 200 хиляди за европейско първенство и да не бъдат спирани по-нататъшни финанасирания на съответната федерация по спорта”, каза на брифинг заместник градският прокурор и говорител на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

Става въпрос за подаден сигнал в КПКОНПИ за подкуп. Комисията днес е докладвала на Прокуратурата, която е образувала досъдебно производство. Предстоят разпити и проверяване на сумата, която евентуално е била предназначена за подкуп.

На въпрос дали става за Европейското първенство по вдигане на тежести, от Прокуратурата посочиха: “Не можем да потвърдим, не следим европейските първенства кога са в България. Не можем и да отречем. Едното лице е задържано за 24 часа, има вероятност и други лица да бъдат задържани за 24 часа”.

Задържаният е бил хванат със сумата от 62 000 лв.

От министерството съобщиха, че информираме, че оказват пълно съдействие на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противодействие на корупцията. “Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции”, добавят оттам.

В официална позиция на Министерството на младежта и спорта се казва, че задържаният служител с над 60 000 лева белязани пари няма ръководни функции.

“В отговор на медийни запитвания във връзка със задържането на служител на Министерството на младежта и спорта Ви информираме, че ръководството на ММС оказва пълно съдействие на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противодействие на корупцията. Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции. Допълнителна информация по случая ще предоставят разследващите органи”, се казва в съобщението.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X