https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоbTV може да свали от екран "Фермата"

bTV може да свали от екран “Фермата”

Броени дни след финала на деветия сезон на аграрното риалити на bTV „Фермата“ новият му сезон е под въпрос. Телевизията уж обяви кастинг за него, но не е ясно кога отново ще снима шоуто на Иван и Андрей, особено след смятана на програмния си директор.

Рейтингът на предаването вече трета поредна година пада. За никога няма да е изненада, ако в bTV решат да направят пауза с неопределена продължителност преди сезон №10.

Миската Нанси Карабойчева, която участва в приключилия сезон 9 и пострада сериозно по време на снимки, неволно издаде, че предаването е под сериозна въпросителна.

Носителката на короната за най-красива българка за 2013-а напълно несъзнателно направи прозрачен намек в национален ефир, че бъдещето на „Фермата“ е неясно, пише „Уикенд“.

Преди дни тя беше седмичен коментатор в „Преди обед“ и се впусна в разсъждения за полезността на предаването и изрази надежда „Фермата“ да продължи да съществува. Това обаче веднага светна червената лампа на по-наблюдателните зрители, че нещо с шоуто не е наред, за да изпусне миската такива думи в ефир.

За никого не е тайна, че за свалянето на предаването от ефир се заговори отдавна. Рейтингът му започна да пада стремглаво още преди 3 години, заедно с набирането на скорост на конкурентното шоу по Нова тв „Игри на волята“. Аграрното предаване обаче промени концепцията си и от патриотизъм, рязко зави към скандалите, свалките между участниците и интригите, това пренасочи още повече зрителите към Нова тв.

Първите два сезона на „Игрите“ не бяха кой знае какъв хит, но в третия, предаването задмина сериозно bTV и всички опити за завръщане на зрителите на „Фермата“ удариха на камък. Миналата седмица медията се похвали, че финалът на риалитито е гледано от 861 000 зрители – много повече от тези, гледали Нова тв същата вечер. Те обаче пропуснаха да отбележат, че по това време „Игрите“ вече бяха приключили.

Финалът на „Фермата“ е успял да привлече вниманието на едва 38% от зрителите в активна възраст, които са най-интересни за рекламодателите, докато седмица по-рано финалът на „Игрите“ е привлякъл 45% от зрителското внимание.

Преди дни bTV обяви, че сменя програмния си директор. От Нова тв там се премести Апостол Пенчев, който и преди е работил в bTV. Служителите си спомнят много добре, че по негово време били свалени не една и две програми от ефира, в това число хитовото „Море от любов“, „Господари на ефира“, както и сериалът „Седем часа разлика“.

При положение, че може да зачеркне със завидна лекота предавания с добър рейтинг, едва ли Пенчев ще се зачуди да свали от ефир все по-затъващото „Фермата“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X