https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМодел, позирал за композицията около ПСА: Това е някаква скотска история!

Модел, позирал за композицията около ПСА: Това е някаква скотска история!

Един от малкото останали живи модели, позирали за скулптурната композиция около монумента, е Клара Стоименова. Тя е едва на 6 години, когато скулпторката Стела Краева, приятелка на майка ѝ, я кани да позира. Така Клара Стоименова става модел за детето, което държи цвете в ръка.

“Това, което се случва с паметника, е вандалски акт”, казва тя пред БНР.

“Режат парче по парче. Това е някаква скотска история, която иска да покаже на всички, които не са съгласни – “Няма да стане”. Те звучат като хора, които са хванали врага си за гушата и стискат, и стискат и изобщо не пускат, колкото и да вика някой. Друг вариант няма – така са решили, така им е казано, това ще го направят. Ако ги оставим, ще го направят – паметникът ще си отиде. /…/ Те посегнаха съвсем нечовешки, като някакви бандити по късна доба на паметника. Този паметник ще ги захлупи, просто ще им падне на главите”.

По думите ѝ това е паметник, който обозначава края на войната и победата. “Това ще ги подлуди, това ще ги изяде – защото не могат да приемат факта, че комунистическа страна е победила фашизма”, изказа мнението си Стоименова в интервю за предаването “Преди всички”.

Според нея паметникът бива съсипван. Тя прогнозира, че монументът повече няма да се покаже, докато на власт са сега управляващите.

По думите ѝ трябва да има референдум за съдбата на ПСА.

“От 10 ноември насам хора с кастрирани представи непрекъснато се роят. Ако не е научен да се интересува, няма откъде да разбере, че става нещо страшно”, коментира още Клара Стоименова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X