https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНинова: Това не е истинска опозиция, а цирк

Нинова: Това не е истинска опозиция, а цирк

Председателят на БСП Корнелия Нинова изненадващо се разграничи от опитите на “Възраждане” да блокират работата на парламента – след като само преди няколко дни депутатите на социалистическата партия участваха в акцията на Костадинов по “превземане” на парламентарната трибуна.

Нинова определи като “цирк, а не истинска опозиция” сблъсъка между хора на “Възраждане” и ДПС в пленарната зала.

“Да влизаме, да се бием като хулигани, да теглим микрофони – БСП е сериозна партия и не участва в такива неща”, каза тя.

“В годините ДПС и националистите, с такава имитация на сблъсъци, винаги се помпат едни други и се вдигат едни други. Така вдигаха Волен Сидеров и имитираха противопоставяне, така правят и днес.

Това, което прави “Възраждане”, е имитация, защото ако искаха да се прекрати заседанието, можеха да се изкажат. какво правят вътре? Стоят на трибуната, мнозинството ги намачка, тръгна си заседанието, говорят си от място, взимат си решенията. Това не е истинска опозиция, а цирк. Това е план за взаимно помпане на силите на националистите и ДПС. Това е заблуда за гражданите, изобщо не става дума за опозиционна дейност”,

БСП отказа да се регистрира в заседанието на парламента и така не може дори да поиска почивка от пленарното заседание.

Според Нинова това било протестът на партията срещу “налагането на диктатура на мнозинството и пълзящ фашизъм”.

Тя все пак потвърди, че БСП ще се върне в пленарната зала само за гласуванията по Бюджет 2024. На въпроса дали ще участват в дебатите за второ четене на промените в Конституцията, отговорът беше “Ще видим”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X