https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДепутатите от „Възраждане“ и „Има такъв народ“ напуснаха пленарна зала

Депутатите от „Възраждане“ и „Има такъв народ“ напуснаха пленарна зала

Депутатите от „Възраждане“ и „Има такъв народ“ (ИТН) напуснаха пленарна зала. Това стана след декларация на председателя на парламентарната група (ПГ) „Възраждане“ Костадин Костадинов във връзка със законопроекта за промени в Конституцията.

Костадинов заяви, че това не е конституционно мнозинство, а „антиконституционен башибозук“. Той каза още, че от „Възраждане“ ще сезират Конституционния съд за „готвеното беззаконие“. Ние няма да участваме в беззаконието, което се готви тук, заяви Костадинов.

Преди това Тошко Йорданов, председател ПГ на „Има такъв народ“, също заяви, че партията му няма да участва в това срамно погазване на основния закон и също призова народните представители да напуснат пленарна зала.

“Това мнозинство ще направи с основния закон това, което направи с Паметника на Съветската армия”, заяви председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов в началото на извънредното заседание, на което ще бъдат гледани на второ четене промените в Конституцията. Той призова “всички нормални хора да напуснат залата”.

В началото на заседанието бяха регистрирани 194 народни представители.

Около сградата на Партийния дом има полицейско присъствие.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X