https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаСтанислав Балабанов: Промените в Конституцията бяха приети насила, ще сезираме КС

Станислав Балабанов: Промените в Конституцията бяха приети насила, ще сезираме КС

“Днес присъствахме на най-срамното заседание в историята на 49-ия парламент”, заяви пред журналисти в парламента секретарят на ПГ на “Има такъв народ” Станислав Балабанов по повод приетите окончателно от Народното събрание днес промени в Конституцията.

“След като всеки народен представител имаше възможност да стане прав и да изрази своя вот, ние от Има такъв народ гласувахме против, а аз, като станах, изпратих послание на председателя на Народното събрание Росен Желязков, че ще остане в историята като председателя, ръководил най-унизителното и най-срамното заседание в модерната ни история”, заяви Балабанов.

“Тези промени в Конституцията бяха приети с натиск и насила от едно извратено мнозинство, което няма нищо общо помежду си. Единственото общо между тях е лични и икономически интереси. Ние, разбира се, ще сезираме Конституционния съд и продължаваме да имаме вярата, че някъде има независима институция като Конституционния съд, която ще спре тези промени”, посочи секретарят на ПГ на “Има такъв народ”.

“Защото тези промени касаят единствено сливане на властите и абсолютен контрол от едно слабо представително мнозинство, което е с много ниско доверие”, добави той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X