https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоТончо Токмакчиев ще е затворнически надзирател в "Прилеп" на 29 декември

Тончо Токмакчиев ще е затворнически надзирател в “Прилеп” на 29 декември

Един от най-прекрасните подаръци, които трупата на Държавната опера в Русе ще поднесе на своите почитатели и приятели в навечерието на Новата година, е премиерният спектакъл на оперетата „Прилепът“ от Йохан Щраус-син.

Новата постановка е създадена под режисурата на Александър Мутафчийски и със специалното участие на Тончо Токмакчиев.

Представлението е на 29 декември от 19:00 часа в Доходното здание. Диригент е Димитър Косев.

„Участвал съм в същата оперета преди време като гост на княз Орловски на неговия бал“. Това каза вчера Тончо Токмакчиев. „Сега обаче ще бъда в ролята на затворническия надзирател Фрош, която навсякъде по света се изпълнява от известен комедиен актьор – уточни Токмакчиев. – Винаги ми е било приятно да съм част от оперетни спектакли. Операта и оперетата всъщност са любимото ми сценично изкуство… Още като студент във ВИТИЗ моята преподавателка Милка Драгнева ме попита кой ми е поставял гласа и ми каза, че е трябвало да кандидатствам в Консерваторията.

Имах идея за магистратура по пеене по-късно, но така и не я осъществих. Аделина Кънева и Бойко Цветанов са ми помагали като вокални педагози за моите гостувания в други оперни театри в България. А Русе е град, в който имам много приятели и добри спомени свързани с тях. Обичам Русенската опера и съм гледал нейни спектакли…Признавам, че очаквам с нетърпение срещата си с русенската публика! До скоро!”. Това сподели любимият български актьор Тончо Токмакчиев, който ще бъде специален гост в премиерата на оперетата “Прилепът”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X