https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЧешката полиция съобщава за стрелба и убити в центъра на Прага

Чешката полиция съобщава за стрелба и убити в центъра на Прага

Чешката полиция съобщи днес за убити и ранени хора при стрелба в училище в центъра на столицата Прага, без да уточни колко са жертвите, предаде “Ройтерс”.

“На базата на предварителна информация можем да потвърдим, че на мястото има убити и ранени хора”, пише в публикацията в социалната платформа “Екс”.

Според Би Би Си стрелбата е станала в близост до Карловия университет, район, посещаван от множество туристи.

От Карловия университет написаха в имейл до персонала да “остане на място” и да заключи вратите след съобщението за стрелба в една от сградите му в Прага, съобщава “Ройтерс”.

“Стойте на място, не ходете никъде, ако сте в офисите, заключете ги и поставете мебели пред вратата, изключете светлините”, се казва в имейл до служителите във Философския факултет на Карловия университет, видян от “Ройтерс”.

Веселин Вачков от “Людове новини” съобщи за БНР, че на място се виждат множество ранени и се предполага, че има и убити хора. Според журналиста в сградата на Философския факултет е влязъл мъж с все още неустановена самоличност, с дългоцевно оръжие. Не е ясно какви са причините.

Вачков каза още, че според съобщение на полицията нападателят е бил обезвреден.

Полицията съобщи, че въоръжен мъж е убил няколко души в сграда на университет в центъра на Прага, преди да бъде “елиминиран”.

“Въоръженият мъж беше елиминиран!!!”, каза полицията в X, бивш Twitter.

“В момента сградата се евакуира и на място има няколко загинали и десетки ранени”, се казва в съобщението.

Чешките медии съобщиха, че стрелбата е станала във Факултета по изкуствата на Карловия университет, чиито преподаватели и студенти са били инструктирани да се заключат, тъй като има полицейска акция.

Частната “Нова телевизия” съобщи за взрив и въоръжен мъж на покрива на сграда в историческия център на Прага. Министърът на вътрешните работи Вит Ракушан каза пред обществената чешка телевизия, че “не е потвърден друг въоръжен човек” и призова хората да следват инструкциите на полицията.

Полицията затвори района и помоли живеещите наблизо да останат вкъщи.

По последни непотвърдени данни убити са четирима души.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X