https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДенков за призива на Радев за Шенген: Ако беше толкова лесно, служебното...

Денков за призива на Радев за Шенген: Ако беше толкова лесно, служебното правителство да го беше направило

“Всякакви призиви от общ характер с нищо не помагат, преговорите за Шенген изискват деликатност, спокойствие и аргументи, които да бъдат чути и от другата страна”. Така министър-председателят Николай Денков коментира призива на президента Румен Радев към правителството да гарантира пълноценното приемане на страната в Шенген до края на годината.

“Ако беше толкова лесно да стане, миналата година служебното правителство да го беше направило. Така че всякакви коментари какво и как е можело да стане, са излишни към момента. Трябва спокойствие, за да приключат преговорите по положителен начин”, каза Денков.

“Решението на Нидерландия да даде “зелена светлина” за членството на България в Шенген поставя страната ни в по-добра позиция в преговорите с Австрия”, коментира още той.

“Преговорите продължават и ще завършат така че да отчетат притесненията на Австрия, защото тя има сериозен проблем с миграцията”, поясни премиерът.

“Правителството се ангажира да превърне стратегиите за демографско развитие на България в конкретни планове със срокове и бюджети”, заяви премиерът Николай Денков след среща в Министерския съвет за демографската политика.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X