https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЩангистът Ангел Русев е "Спортист на годината" на Русе за 2023...

Щангистът Ангел Русев е “Спортист на годината” на Русе за 2023 г.

Състезателят на ТСК – Русе Ангел Русев е най-добрият русенски спортист за 2023 година. Наградата му беше връчена тази вечер на официална церемония в Доходното здание. Класацията „Най-добър спортист на Русе“ се организира ежегодно от Община Русе. Определянето на местата на състезателите в нея се прави с гласуване от спортните журналисти в града на база на представянето на спортистите през изминалата година.

„Четири години се боря за това отличие. За мен е чест, че станах носител на наградата Спортист на Русе. Благодаря на моите треньори и на председателят на УС на ТСК – Русе проф. Кирил Панайотов, защото без тях, успехите не биха били възможни. Мечтайте и мечтите ще се сбъднат!“, каза при връчването на отличието русенецът, който пожела на колегите си спортисти не само участие на Олимпиадата в Париж, но и отличия от там.

22-годишният Ангел Русев се окичва за първи път със званието – Най-добрият спортист на Русе. През последните две години той остана в подножието на първото място. През тази година Ангел стъпи за трети път на европейският връх в категория до 55 килограма при мъжете на първенството в Ереван. По-късно през годината той стана трети на Европейски турнир „Олимпия“, Гърция) и защити държавната си титла в индивидуалната надпревара на първенството, което се проведе през юни в Русе. На 9-то място на престижната класация се класира още състезател на ТСК – Русе – Джан Зарков, който стана европейски шампион на за кадети до 17 години на първенството в Молдова и стана първи на турнир на Прибалтийските нации, Литва).

Наградата най-добър треньор получи един от двамата лични треньори на Ангел Русев и Джан Заков – Радослав Атанасов, като за него това е четвърто поредно отличие. „Без децата и моите колеги в клуба, тази награда не би била възможна. Искам да им пожелая по-добро развитие и повече медали през 2024 година“, каза Атанасов.

По време на церемонията бяха отличени още най-добър отбор и най-добър приложник. Демонстрации на различни спортове бяха направени от школници на Ученическа спортна школа и възпитаници на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X