https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПеевски се поклони пред Тюркян, най-малката жертва на тоталитаризма

Пеевски се поклони пред Тюркян, най-малката жертва на тоталитаризма

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски се поклони пред паметника-чешма на най-малката жертва на т. нар. възродителен процес – 17-месечната Тюркян, в кирковското село Могиляне.

“На гроба на малката Тюркян брат й ме попита ще има ли наказание за това, което се случи. Щом на днешния ден, 39 години по-късно, все още търсим наказание, значи имаме какво много да свършим”. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски по време на възпоменателен митинг пред паметника-чешма на най-малката жертва на т. нар. възродителен процес – 17 месечна Тюркян в кирковското село Могиляне.

Няколко хиляди активисти, ръководството на партията, евродепутати, народни представители и много местни жители дойдоха да се отбележат 39-годишнината от мирните протести в района срещу насилствената смяна на имената на турците в България и срещу тоталитарния режим.

“Щом зверствата на тоталитарния режим все още не са наказани, значи че трябва да работим по тази тема, защото това зло не трябва да остане ненаказано. В тази връзка се борихме за приемане на новата Конституция на България, за да може да ограничим това никога да не се върне повече – някой да ръководи държавата еднолично и да реши, че може да прави правеното преди 39 години.

И ДПС ще бъде гаранта това никога повече да не се случва”, каза още Делян Пеевски.

Той допълни, че ще се бори случилото се да не се повтаря повече в България, чиято демокрация е дошла благодарение на събитията от 1984 година.

“ДПС сме длъжници на вас за всичко, което сте направили в България и трябва максимално да бъдем близо до вас. Искам да кажа, не като политик, а като човек, ДПС трябва да се върне обратно при вас. Почетният председател д-р Ахмед Доган преди една година каза нещо, което много не разбраха – “Върнете връзката с нашите хора. Губиме я някъде в последните 10 години”. За което се извинявам и ще направя всичко по силите си да го поправя”, заяви Пеевски.

Според него трябва да се правят реални неща, които да се виждат всеки ден, а не само да се призовават хората за подкрепа по време на избори. Пеевски обеща, че ще бъде до хората. Той каза още, че през последните 6 месеца са свършени много неща, за което са говорили кметовете.

“Аз няма да говоря какво сме свършили, защото ние трябва да го вършим и това е наше задължение към вас. Ние сме длъжни след жертвата, която сте дали, за да дойде демокрацията”, заяви Пеевски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X