https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоХиляди плачат на погребението на Карас

Хиляди плачат на погребението на Карас

“Цял живот се е борил с труд. От малките магазинчета до големите сцени. И успя да достигне до сърцата на хората. Спечели любовта, доверието и уважението им.”
Думите са на кмета Филипос Анастианидис, произнесени на погребението на Василис Карас в родното му Кокинохори край Кавала, предават гръцките медии.

В родното място на певеца се събраха хиляди да го изпратят. Изпълнителят си отиде на 70-годишна възраст малко преди Бъдни вечер.

Тялото на популярния певец пристигна малко преди 12 часа в църквата “Свети Несторос”. Присъстват много приятели и артисти като Антонис Ремос, Паола, Никос Вертис, Янис Плутархос, Деспина Ванди – големи имена в южната ни съседка.

Мнозина скандираха “безсмъртен”, а роднините на Василис Карас придружаваха ковчега със сълзи на очи.

Опелото приключи малко преди 13, а след това тялото на Василис Карас, придружено от оркестър, бе изведено от имението, което той поддържаше в Кокинохори. Процесията завърши на гробището.

“Нашият любим Василис, казвам последно сбогом за великото му пътуване във вечността. Как да опиша състоянието на всички, които тъгуват – хора от всякаква възраст, образование и професии? Чрез песните си той изразяваше чувствата на всички ни. Бореше се със здравословния си проблем. Съпругата му Кристина, която бе негова опора, и единствената им дъщеря Ирини, са сломени.

Цял живот се е борил с труд. От малките магазинчета на работещите хора до големите до големите сцени успя да достигне до сърцата на хората. Спечели любовта, доверието и уважението на целия артистичен свят”, каза Анастианидис.
И продължи: “Дадохте любов и получавате любов. Заедно с теб всички се сбогуваме с моменти, спомени, радости и сълзи, празненства и мъки и това прави болката ни още по-тежка.

Всеки го описва с една дума: Господ. Василис Карас беше много добър човек, чувствителен, раздаващ се в живота и работата, щедър към сътрудници и обикновени хора.

Колкото велик беше гласът му, толкова велика беше и душата му. Василис, имах късмет да те срещна и да бъда твой приятел”, допълни Анастианидик. И разказа, че след операцията певецът го поканил. “Броих цигарите му и казвах: “Господи, ограничи ги”. Неговият отговор беше: “Това, което живях, беше всичко”.

“Солун и Македония, за които пееше, Гърция, твоето семейство, ние се сбогуваме с теб във великия път на живота ти.Приятно пътуване, сър. Безсмъртен”, завърши той.

“Той беше преди всичко човек”, промълви певецът Сакис Арсениу.
А музикант от оркестъра му добави: “Василис беше болен от музиката до степен, която не можете да си представите”.

Вчера големият певец беше изпратен с внушителен оркестър след поклонението в Солун, където музикантите свириха негови хитове и плачеха.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X