https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНа пазара вече се предлага и безшумна заря за Нова година

На пазара вече се предлага и безшумна заря за Нова година

Между 20 и 400 лв. може да струват фойерверките в Новогодишната нощ. На пазара вече се предлага и безшумна заря за тези, които не желаят да стресират домашните си любимци. Новата пиротехника, която възпроизвежда само светлина и топлина, е щадяща и за хората, обясниха търговци по NOVA NEWS.

Най-лесна за употреба от класическата заря със звук е т.нар. „пиробатерия” – кутия, в която има определен брой изстрели с различен калибър. В подобен пакет може да откриете от 16 до 200-300 изстрела, обясни собственик на магазин за пиротехника, който отново напомни да се спазват указанията за безопасност.

Зарята и пиратките представляват сериозна опасност за всички животни, напомнят от “Четири лапи” във връзка с предстоящите празници. За трета поредна година от фондацията организират кампания под надслов “Красивото за нас е ужасяващо за тях”.

“Всяко куче и котка може да изпадне в панически страх при гърмежите, съпътстващи идващите празнични дни”, коментира д-р Надeжда Мечева, ръководител на Ветеринарната клиника на “Четири лапи”.

За животните звуците от фойерверки представляват реалистична заплаха с неясен характер. Те не разбират откъде идва шумът и какво означава, нито как и дали ще могат да се спасят от него, обясняват още от фондацията. От “Четири лапи” съветват хората да заменят пиротехника с бенгалски огън, шампанско, сапунени мехурчета, лазерни лъчове и летящи фенери.

През годините с призива на фондацията са се съобразявали редица общини. Така например при посрещането на 2022 г. Столичната община организира светлинно шоу, но без фойерверки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X