https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПолицията разследва три сигнала за извършени по Коледа кражби

Полицията разследва три сигнала за извършени по Коледа кражби

На 25 декември в 21:12 часа, чрез ЕЕН 112, във Второ РУ е постъпило съобщение за установена кражба от павилион за продажба на закуски и други стоки, намиращ се на бул. Христо Ботев в Русе. На място е изпратена дежурна оперативна група на полицията и е извършен оглед, при който е изяснено, че в обекта е проникнато като е счупена решетка на входната врата и на прозорец в нея. По данни на потърпевшия това е станало след 22 декември и от павилиона липсвали електронни и обикновени цигари, бутилки с алкохолни напитки, различни захарни изделия, ядки и други стоки. Нанесената щета е заявена на стойност за около 3500 лв. По случая е образувано досъдебно производство и престъплението се разследва с оглед чл.195, ал.1 от НК.

В РУ – Бяла са започнали работа по два сигнала за кражби от имоти. На 26 декември около 10:35 ч. в районното управление в Бяла е получено съобщение от мъж от Русе, че е установил посегателство от имота си, намиращ се на адрес в с. Екзарх Йосиф. По данни на потърпевшия, деянието е извършено за период от около 20 дни, между 5 и 26 декември, като са отнети различни вещи – моторен тример, фреза, медна пръскачка, медна тръба и други, след като е взломен прозорец на къща, врата на селскостопанска постройка и врата на гараж. Сигналът е документиран и по него е започната работа от служители на РУ – Бяла. Другият сигнал е постъпил на 26 декември около 11:00 часа, когато жена е съобщила, че между 24 и 26 декември, след срязване на мрежа на комарник е проникнато в дома й на адрес в гр. Бяла и от хартиена кутия в гардероба й е открадната сумата от 200 лв. На адреса е извършен оглед на местопроизшествие и по случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ – Бяла за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2 от НК.

На 27 декември в Първо РУ е постъпил сигнал за кражба от избено помещение и къща в русенския кв. Средна кула. На място е извършен оглед от полицията, при който е изяснено, че деянието е извършено за периода от сутринта на 25 декември до към 13:30 ч. на 27 декември. С помощта на технически средства са били отворени прозорец към избено помещение и прозорец от ПВЦ към къщата и са откраднати различни вещи, заявени на обща стойност за около 1000 лв. По случая е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X