https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНовогодишният концерт в София без фойерверки

Новогодишният концерт в София без фойерверки

“Имам удоволствието да поканя жителите на София на новогодишния концерт на 31 декември, който ще започне в 21:30“, заяви заместник-кметът Надежда Бачева, предаде БГНЕС.

Заместник-кметът обясни, че на концерта ще има светлинно шоу и няма да има фойерверки. „Призовавам всички да се въздържат от това, знаете колко много фойерверките смущават животните, малките деца и хората с увреждания“, коментира Бачева.

Свилен Ноев от групата „Остава“ обяви, че за музиката ще се погрижи както той, така и Дони и Нети и певицата Криста. „Концертът ще свърши към 01:00 след полунощ, така че нека софиянци да заповядат“, каза още изпълнителят.

Директорът на АПП на Столична община Красимир Димитров подчерта, че 12 общински служители ще се грижат за сигурността, а граждани, които са във видимо нетрезво състояние няма да бъдат допуснати на концерта.

„Граждани с пиротехника и стъклени чаши и бутилки няма да бъдат допуснати през КПП-та, които Столична община организира“, поясни Димитров, след което уточни, че и градският транспорт ще бъде с удължено работно време.

„Предвид строежа на сцената към 16:00 ч. на 31-ви декември ще бъде ограничено движението по бул. цар Освободител, през останалото време движението ще бъде възпрепятствано само в едното платно по булеварда, за да може да се изгражда сцената“, подчерта директорът на АПП на Столична община.

Главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор „масови мероприятия“ към СДВР, заяви, че 200 полицейски служители ще бъдат ангажирани с опазването на реда, като в 16:00 ч. на 31-ви декември освен ограниченото движение по цар Освободител, но и в прилежащите улици от Раковска и площад Независимост ще бъде спряно пътното движение.

„Колегите ще изградят периметър около площад Батенберг. Този периметър ще бъде с полицейска лента и парапети, като на тях ще бъдат разположени полицейски служители. От 16:00 ще има охрана, като гражданите, желаещи да посетят събитието могат да го направят до 19:00, като ще бъдат пропускани през шест контролно-пропускателни пункта“, обясни още главният инспектор Иван Георгиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X