https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПиратка откъсна 2 пръста на 3-годишно дете в Сандански

Пиратка откъсна 2 пръста на 3-годишно дете в Сандански

3-годишно момченце остана без два пръста след инцидент с пиратка в Сандански.

Нещастният инцидент е станал в навечерието на Нова година на метри от къщата, в която живеят бабата и дядото на момчето. Малко след 16.00 ч. бащата и детето отишли в района на животинския пазар, за да направят репетиция как ще палят пиратки навръх Новата година.

Бащата запалил пиратката и я хвърлил на около два метра от него и от детето. В един момент момчето се отскубнало от него и грабнало пиратката от земята. Тя се взривила в ръката му и го ранила.

Настъпила паника, но веднага е подаден сигнал на тел. 112. На място е пристигнал светкавично екип на Спешна помощ в Сандански. Те са спрели кръвотечението от ръката на детето и накарали присъствалите на място санданчани да търсят двете откъснати пръстчета, за да може да ги зашият. По спешност с линейка и с едно от откъснатите пръстчета детето е закарано в „Пирогов”.

Второто пръстче е намерено близо час по-късно. Това наложило съсед на пострадалото семейство с личния си автомобил да замине за София, за да го отнесе с надеждата ръката на детето да бъде възстановена.

Родителите му работят и живеят в София. Бащата е тираджия, а майката е стоматолог. Семейството е пристигнало в Сандански, откъдето е бащата, за да празнуват заедно Нова година. През целия ден детето е играло на улицата със съседските деца. Правили са планове как да празнуват и към колко часа всички съседи да излязат на улицата и да запалят пиратки.

Ето какво разказа съседът Сергей, който е свидетел на инцидента с пострадалото момченца: „Гледката беше ужасяваща. Момченцето бе в кръв. Дежурният екип на Спешна помощ пристигна бързо. Спряха кръвотечението. Но ни помолиха да търсим и второто пръстче. Близо час и половина почти целият квартал „Смилово” се включихме в търсене на отрязаното пръстче. Всички търсихме по земята. Изведнъж един от мъжете погледна към оградата и намери пръстчето там. Веднага се обадихме на Спешна помощ, оттам ни казаха да вземем лед и да го поставим в лед. Един от съседите купи торба с лед и поставихме пръстчето в нея. Съсед тръгна с личния си автомобил за София, за да закара бързо пръстчето”, разказа Сергей.

Той допълва, че този инцидент е провалил празника на всички живеещи на улицата: „Нито един не пусна музика през цялата новогодишна нощ. А купените пиратки останаха неизгърмени. Голяма трагедия, която не може да се опише, камо ли да се преживее. Дано двете пръстчета бъдат зашити и момченцето да не остане инвалид за цял живот”, с просълзени очи разказа Сергей, цитиран от “Струма”.

Вчера съсед на семейството е звънял на бащата, за да получи информация от него какво се случва с детето, но мобилният му телефон е бил изключен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X