https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПолицаите спипаха двама дрогирани шофьори в Русе

Полицаите спипаха двама дрогирани шофьори в Русе

Бързи производства са започнати срещу двама водачи, които при полицейски проверки са показали положителни проби за наркотици.

На 31 декември около 12:00 ч. екип на сектор “Пътна полиция” е спрял и извършил проверка на лек автомобил БМВ на ул. Дондуков Корсаков в Русе. В хода на полицейските действия униформените са се усъмнили, че водачът е употребил алкохол или наркотици. Последвалите тестове с технически средства са показали съответно отрицателен резултат за алкохол, но дрегерът за наркотици е отчел положителна реакция за амфетамин. На водача е издаден талон за медицинско изследване и той е дал проби в медицинско заведение, за извършване на химическо изследване. Случаят е документиран и предаден на разследващ полицай. Започнато е бързо производство за престъпление по чл.343б ал.3 от НК.

На 1 януари 2024 г. около 14:00 ч. в гр. Русе на ул. Ради Иванов, до блок 210, служители на Второ РУ са спрели и извършили проверка на лек автомобил “Опел Астра”, при което като водач е установен 37-годишен русенец. На място е повикан и екип на пътна полиция, който се включил в проверката и при извършен тест за употреба на наркотици, уредът е отчел положителна проба за канабис, амфетамин и метамфетамин. Мъжът е бил съпроводен до УМБАЛ „Канев“ в Русе, където е отказал да даде проби за изследване. По случая е образувано бързо производство с оглед престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X