https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниСъбарят сградата на бившия Родилен дом в Русе

Събарят сградата на бившия Родилен дом в Русе

От вчера са започнали подготвителните дейности по разрушаване и премахване на сградата на бившия Родилен дом в Русе. Появилата се информация, че четириетажната конструкция ще бъде съборена чрез взривни дейности не отговаря на истината, информира Русе Медиа, позовавайки се на представител на фирмата изпълнител.

Оттам обясниха, че сградата е строена през 40-те и 50-те години на 20 век и навсякъде е на основата на колони и трегери, като няма излети плочи, а само направени от измазани тухли. Тя не отговаря на никакви стандарти и безопасност, затова не може да се ремонтира, а трябва да се събори, казаха изпълнителите. Колкото до вътрешността, всичко отдавна е опразнено или разграбено.

Събарянето ще се извърши отгоре надолу, като се започне от единия край с техника тип “хидравлична щипка“. То ще започне през следващата седмица, като в момента се разчиства теренът и се подготвя оросителна система заради замърсяването с прах, което се получава при подобни дейности.

Обектът е ограден и обозначен навсякъде с табели, а в периметъра не трябва да има автомобили, за да не пречат на работата. Събарянето трябва да приключи в рамките на три месеца.

Бившият Родилен дом бе продаден от собственика си УМБАЛ „Канев“-Русе след години неуспешни опити. Сградата бе закупена от пазарджишката фирма „Евробилдинг 3000“ за малко над 2 млн.лв. без ДДС. Официално за момента новият собственик се въздържа да обяви какво ще има на освободения парцел.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X