https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМинистър Юлиян Попов ще се срещне с русенци на 8 януари

Министър Юлиян Попов ще се срещне с русенци на 8 януари

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов идва за среща с русенци. Темата е състоянието на атмосферния въздух, става ясно от съобщение, разпространено от РИОСВ – Русе:

“Уважаеми жители на Русе,

В края на миналата година поех ангажимент да дойда в Русе и да се срещна с вас, за да обсъдим състоянието на атмосферния въздух в града.

Заповядайте на 8 януари, понеделник, от 18 до 19 часа в сградата на Областната администрация на пл. „Свобода“ №6, ет. 1, зала 1, за да проведем срещата по тази тема”, пише екоминистърът.

През ноември Юлиян Попов е получил доклад от директора на РИОСВ – Русе инж. Цонка Христова за миризмите, излъчени от някои производства. В тази връзка той е планирал срещата с гражданите на Русе.

Припомняме, че изпусканията на миризми от производствени предприятия в Русе зачестиха в периода септември – октомври, което за пореден път събуди общественото недоволство и събра призиви за протести.

Очаква се на срещата да бъде повдигната и темата за изграждане на срещу инсинератор за биологични отпадъци в съседно Гюргево.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X