https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаСпипаха двама подпийнали шофьори

Спипаха двама подпийнали шофьори

Две бързи производства са образувано срещу водачи, заловени при полицейски проверки да управляват автомобили в нетрезво състояние

Около 15:00 часа на 6 януари в село Ценово служители на РУ-Бяла, при изпълнение на служебните си задължения по пътен контрол са забелязали, че лек автомобил с марка “БМВ” се движи странно и без включени светлини. Лекият автомобил е спрян за проверка и като водач е установен 44-годишен мъж, който имал неадекватно поведение. Последвала е проба с техническо средство, при което уредът е отчел над 2 промила. Мъжът е придружен до ФСМП – гр. Бяла, където е дал проба за химическо изследване. Констатираното от униформените е документирано и по случая е образувано бързо производство, с оглед престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. Работата по него продължава.

На 6 януари около 15:24 ч. на ул. Бачо Киро в Русе от екип на Първо РУ е спрян лек автомобил “Фолксваген Пасат” и при последвалата полицейска е изяснено, че колата управлява 37-годишен мъж, който е в нетрезво състояние. Направената проба с техническо средство е отчела наличие от 1.22 промила алкохол в издишания въздух. Полицаите са му съставили акт, издали са му талон за медицинско изследване и са го конвоирали до УМБАЛ “Канев”- Русе, където той е отказал да даде кръвна проба. Случаят е документиран и е започнато бързо производство по описа на Първо РУ, с оглед престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X