https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЛидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов изрази притеснения във връзка с ремонта на...

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов изрази притеснения във връзка с ремонта на Паметника на свободата

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов изрази притеснения във връзка с ремонта на Паметника на свободата на връх Шипка. С пост във Фейсбук, разпространен от пресцентъра на партията, Костадинов апелира на 3 март там да се съберат 100 хиляди българи, въпреки оградите и съоръженията, поставени по повод ремонта на паметника.

В поста Костадинов коментира, че три години за ремонт на фугите, е времето, за което е построен самият паметник. Според него поставянето на огради и ограничаването на достъпа е именно, за да се спрат честванията за Трети март. Костадинов казва, че те са се превърнали в „най-мащабната манифестация на пробългарски и проруски чувства в България“. Паметникът е ограден и достъпът до него вече е забранен. На табелата пише на български и английски, че има опасност от падащи предмети. Абсолютно същите табели бяха сложени и по оградите на Паметника на съветската армия, посочва Костадинов.

На 6 януари в пресклуба на БТА в Казанлък от „Възраждане“ заявиха, че ще изискат цялата придружаваща документация по отношение на реставрацията на Паметника на свободата, а в края на декември бяха обявени обществените поръчки за реставрацията на паметника.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X