https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиУстановиха извършителите на две посегателства в Русе - срещу автомобил и обществени...

Установиха извършителите на две посегателства в Русе – срещу автомобил и обществени камери

Полицаи от Първо РУ са установили извършителите на две посегателства, при които са нанесени щети на лек автомобил и на обществени камери.

В Първо РУ в края на месец декември миналата година е постъпила жалба от мъж, за това че е установил щети по колата си, която бил оставил паркирана на ул. Бузлуджа в Русе. Той открил автомобила, марка „Тойота“, със счупено стъкло на шофьорската врата и по негови данни с това са му били нанесени щети в размер на около 300 лв. сигналът е бил документиран по описа на Първо РУ и по него е започната преписка с оглед данни за извършено престъпление по чл. 216, ал.1, от НК. В хода на предприетите и реализирани оперативно-издирвателни дейности, полицейските служители са установили като автор на посегателството русенец на 34 г. Работата по случая продължава.

В Първо РУ е получен сигнал от СЗ “КООРС” при Община Русе, че на 04.01.2024 г. около 15:40 ч. неизвестен мъж, преминавайки през един от подлезите, намиращ се в гр. Русе на бул. България /до училище “Алеко Константинов”/, е извадил запалка и е подпалил кабелите на две от охранителните камери, монтирани в съоръжението. Установено било, че вследствие на извършените действия, охранителните камери са негодни за употреба, прекъснато е цялото трасе от кабели и са нанеси значителни щети по функционалността на системата, както и материални, които възлизат в размер на около 1000 лв. По случая е била регистрирана преписка за престъпление по чл.216, ал..1, от НК, по описа на Първо РУ. В хода на работата по случая полицейските служители са установили като извършител на деянието мъж от Русе на 28 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X