https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКалин Стоянов: Започват обучения на служителите на МВР за ситуации, в които...

Калин Стоянов: Започват обучения на служителите на МВР за ситуации, в които следва да се използва физическа сила

Със заповед на главния секретар на МВР стартира процес по обучение на служителите. Това ще бъдат предимно служители от „Пътна полиция“, „Охранителна“ и „Териториална полиция“.

“Целта е да повишим професионалната компетентност и практическите умения на служителите по график, който изготвяме в момента”, заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов преди изслушване във вътрешната комисия на НС.

„Програмата стартира от вчера в някои областни дирекции. Там се надяваме да покажем ситуации, в които следва да се използва физическа сила, помощни средства, огнестрелни оръжия, когато имаме неподчинение, преследване на автомобили, лична защита и други. Колегите, които са от специализираните тактически действия на терен ще покажат как следва да се случват нещата“, посочи той.

„Изводът, който правим е, че такива обучения следва да се правят не само и единствено на входа на системата, когато се кандидатства в системата на МВР, а тези обучения да са системни, те да са заложени в годишните планове на съответните дирекции. Планирали сме такова обучение да преминат и ръководните служители, като за тях то ще се извърши в Академията на МВР“, обясни вътрешният министър.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X