https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИ днес ще е студено - обявен е жълт код за опасно...

И днес ще е студено – обявен е жълт код за опасно време в 13 области

Ще духа слаб, в Северна България умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в София – около минус 8°, съобщиха от НИМХ.

През деня облачността ще намалява до предимно слънчево. По-значителна ще се задържи над Източна България и там на отделни места ще прехвърча сняг.

Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в източните райони постепенно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°.

Над масивите от Западна България ще преобладава слънчево време, докато над източните – облачността ще е значителна. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 m около минус 3°, на 2000 m – около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 2°-4°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Жълт код за потенциално опасно време и много ниски температури е обявен за 13 области.

Най-студено ще бъде в София област, София град, Перник, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X